Att bli flygvärdinna – intervju

Det är många som undrar över hur en anställningsintervju går till när man söker jobb som flygvärdinna.
Jag har tidigare berättat lite om det, men tänkte upprepa mig eftersom många har missat det.

En flygvärdinneintervju är ofta uppdelad i en första och en andra intervju. Självklart måste man gå vidare från den första för att få delta på den andra, som oftast brukar vara en gruppintervju.
Under den första intervjun ställs standardfrågorna som “vem är du?”, “varför ska du få jobbet?” och “vad kan du bidra med till bolaget?”. Jag kan inte säga vad ni ska svara på detta (det finns väl egentligen inget rätt eller fel svar), utan rekommenderar att ni är så ärliga som möjligt.
Man får sedan läsa ett kort stycke på engelska för att visa hur väl man kan uttala ord och läsa en annonsering. Man får även göra ett litet matteprov och ett allmänbildningsprov som innehåller lite geografifrågor. Allmänbildningsprovet är för att se hur väl man håller koll på nyheter och vad som händer runt om i världen.

Under den andra intervjun, gruppintervjun, får man visa hur man arbetar i grupp. Man ska kunna samarbeta, komma med idéer och även lyssna och ta till sig vad de andra i gruppen tycker. Man får även under gruppintervjun mer information om flygbolaget, löner, osv.

Alla ni som söker jobb som flygvärdinna eller redan har blivit kallad på intervju – berätta hur det går! Jag tycker det är jätteroligt att följa eran strävan mot ett eventuellt drömmål.

Lycka till!