Att bli flygvärdinna – piercings

Bloggaren Paow har piercat sig. Det är inte en vanlig piercing utan något som heter “anchor-piercing” där man opererar in en liten metallplatta under huden som man sedan kan skruva fast bling på.


Bilder från Paows blogg

Inte nog med att det förmodligen skulle ogillas på de flesta flygbolag om flygvärdinnorna skaffade det, vi skulle pipa som bara den när vi går igenom securityn varje dag.

Precis som med tatueringar så är synliga piercings inte ok. Har man piercing i ansiktet eller där det syns så ska de tas ut under arbetstid.
De flesta flygbolagens uniformsreglemente godkänner endast diskreta små örhängen som matchar uniformen, inget som hänger ner och kan fastna och endast ett per öra. Det är heller inte ok för killar att ha örhängen.

Många kan tycka att våra uniformsreglementen är hårda och strikta, men det är inte så svårt att följa reglerna om man lär sig dem och jag tycker ändå att man har rätt stor valmöjlighet när det kommer till utseendet på arbetet. Dessutom så finns reglerna ju av en anledning. Det är ju inte bara för att vi ska se snygga och enhetliga ut, det finns även många säkerhetsorsaker bakom dem.