Att bli flygvärdinna – uniformfreak

Godmorgon!

Är det någon mer än jag som är vaken vid den här tiden på en söndag? Jag var hemma strax efter 02:00 inatt så jag har fått en god natts sömn.

Jag har ju pratat mycket om uniformer och uniformsreglementen vilket är något som utmärker flygvärdinnan rätt mycket. Genom vår uniform kan man se vad vi arbetar med och även för vilket bolag. Det blir lite som en identitet som man sätter på sig när man ska till jobbet.

Av någon konstig anledning blandas vi ofta ihop med någon typ av offentligt yrke, för vart vi än är så frågar folk oss vad klockan är, hur man använder biljettautomater, vart närmaste busstation finns, etc. Ser vi ut som levande informationstavlor eller är det den allmänna kännedomen att flygvärdinnor är ett trevligt släkte som gör att vi blir förlitade med sådana frågor?

Hursomhelst, uniformen är vår stolthet och vi bär den med huvudet högt. Så fort man är klädd i uniformen tänker man automatiskt två gånger innan man får ett utbrott på en korkad medresenär på tåget eller en rökare som ställer sig en decimeter ifrån. Man representerar ju sitt bolag och vill inte göra något för att nedsvärta det.

Är ni intresserade av flygvärdinneuniformer från olika bolag kan jag starkt rekommendera holländaren Cliff Muskiets hemsida Uniformfreak.com där han genom åren har samlat på sig 991 uniformer från 403 olika flygbolag. Och han samlar än!

flygvärdinna
Källa