Det inte så glamourösa livet som flygvärdinna

Förr i tiden var livet som flygvärdinna förknippat med glamour. Man skulle vara välutbildad, se bra ut, vara singel (jo, det är sant) och det var endast kvinnor som fick arbeta som flygvärdinnor. Man hade långa layovers på de finaste hotellen och reste runt hela världen.
Att resa som passagerare var också en lyx. Ombord på flygplanet blev man väl omhändertagen av flygvärdinnorna , fick fin mat och dricka serverad och flög i ett vackert flygplan. But times have changed…
Idag är det plastbestick, trånga säten, slitna flygvärdinnor, tighta connections, tidiga morgnar och sena nätter. Det är inte längre bara de rika som har råd att flyga och det är många som t.o.m pendlar med flyg till jobbet.
Efter en fem timmars flygning till Las Palmas går inte alltid besättningen längre av för att spendera några dagar på hotell i solen, utan vi deboardar, städar och boardar igen för att flyga hem bara en timme senare. Planet ser ut som ett bombnedslag med skräp, matrester, smulor, fastklistrade tuggummin och tidningar som blivit sönderrivna till konfetti precis överallt. Passagerare som har för mycket handbagage, har haft en stressig morgon eller allmänt bara har en dålig dag tar ut sin ilska på oss flygvärdinnor som samtidigt ska stå och le och se glada ut.
Men vet ni vad? Jag ÄLSKAR mitt jobb!!! Jag älskar att jag, trots färre glammiga stopp på soliga destinationer och att man ibland har längre arbetsdagar än man orkar ställa in sig mentalt på, har fått se platser jag aldrig annars hade besökt. Jag får träffa hundratals nya människor varje dag, och även om de ibland skäller ut mig efter noter för att de inte fick sitta precis där de ville så har de alla lärt mig att hantera jobbiga situationer och gett mig tålamod som en ängel. Jag har massor med fantastiska kollegor som man ibland tyvärr inte träffar på ett halvår för att man dagligen byter besättning, men när man väl flyger ihop igen har du en hel dag att berätta vad som har hänt sen sist.
Arbetet som flygvärdinna är inte bara ett jobb, det är en livsstil. Det har lärt mig så mycket och jag kan se mig själv i luften många år framöver.

(null)
En lite stökig kabin efter en tur till Marrakesh är vardagsmat. But boy do I love it!

(null)

(null)