Frågor & svar

Hej Hej! Jag har velat bli fotograf ganska länge nu, men jag kom på tanken att bli flygvärdinna och jag tror att jag skulle kunna passa ganska bra som det (har läst en del av dina gamla inlägg). Men jag kan verkligen inte bestämma mig. Tror du amn skulle kunna göra båda sammtidigt? Hur mycket får man fota på flygplatsen / planet? Hur skulle du gjort ifall du var i min situation?
Jag undrade också vilka betyg man behöver för att bli flygvärdinna? Bara språk eller? Jag går grundskolan och funderar över vilka ämnen man ska ‘satsa’ på. /Kajsa

Svar: Hej! Va roligt att du har drömmar, även om du inte bestämt vad du vill göra i framtiden.
Jag vet inte särskilt mycket om yrket som fotograf och antar att man måste klättra rätt länge i den karriärsstegen för att kunna leva gott på det. Därför hade jag personligen valt att arbeta som flygvärdinna på heltid för att sedan ha fotograferingen som en hobby på fritiden. Fördelen med flygvärdinneyrket är att man faktiskt kan ha ett arbete vid sidan av eftersom man ofta arbetar efter nycklar som gör att man ledig rätt mycket (i förhållande till en vanlig Svensson). Tack vare detta kan du tjäna bra på ditt flygjobb för att på fritiden fokusera på fotograferingen, utan att behöva oroa dig för pengar.

Det är ofta inte tillåtet att fota på flygplatser och speciellt inte ombord på flygplanen. Att ta ett foto av sig själv eller sina vänner är en sak, men att fota inredning, m.m. brukar inte vara okej.

Språk är som jag skrivit tidigare viktigt när man söker jobb som flygvärdinna, och att man har godkända betyg och avslutat en gymnasieutbildning brukar även vara ett krav. Hur bra betygen ska vara kan ju självklart variera mellan bolagen, men ju högre betyg desto mer meriterande såklart.

Jag tycker du ska satsa på samtliga ämnen om du går i grundskolan för man vet aldrig om man ändrar sig en dag och vill plugga till något annat!

Lycka till tjejen & stay in school!