Frågor & svar

Vilken fin blogg!!! Omg :D Jag är 15 år och jag har velat bli flygvärdinna sen jag var 7! Vilken utbildning gick du i gymnasiet? :) Är de någon gräns på hur mycket man ska väga? jag kommer att kolla på din blogg varje dag! :D så himla häftigt att det finns en flygvärdinna som har en blogg! :D är så himla glad :) //Mona

Svar: Hej Mona! Tack för den söta kommentaren! 🙂
Precis som du så ville jag bli flygvärdinna redan när jag var i sjuårsåldern. När jag skulle börja gymnasiet så ville jag ha valmöjligheter i framtiden så jag läste naturvetenskap. När man ska söka jobb som flygvärdinna så krävs det  dock endast att man har avslutad gymnasieutbildning, det spelar inte så stor roll vad man läst (bra betyg är i alla fall ett plus!).
Det finns ingen direkt maxgräns på vad man får väga som flygvärdinna, men ett krav som samtliga flygbolag har är att man ska vara i fysisk god kondition. Det är även för sin egen skull då det är en trång arbetsplats ombord på ett flygplan. Och samma sak åt andra hållet; man ska inte väga för lite heller då man ska orka dra de tunga serveringsvagnarna, m.m. Väger man för lite kan man även få andra problem uppe i luften, som t.ex. dåligt blodtryck, etc.
Om det är flygvärdinna du vill bli tycker jag att du ska satsa på det för du kommer älska det! Lycka till!

Hej! Jag halkade in här via google när jag googlade på flygvärdinna :) Jag jobbar som undersköterska och har nu tröttnat på det ganska rejält. Jag har de senaste fem åren drömt om livet som flygvärdinna och skulle absolut kunna tänka mig att köra utbildning och hela baletten. Men vet inte hur det ska fungera efteråt, vid ev anställning. Jag har hund och är ensamboende så det känns lite kört.. Men tack för en jätterolig blogg! Kramar /Anna

Svar: Hejsan Anna!
Att du har arbetat som undersköterska kommer vara ett stort plus om du vill söka som flygvärdinna. Allt inom vård, service och turism är meriterande inom flygvärdinneyrket. Att du har hund och bor ensam behöver inte betyda att du inte kan arbeta som flygvärdinna, men självklart gör det saken lite mer komplicerad. Det finns flygbolag som t.ex. endast flyger inrikes och då kommer man så gott som alltid hem samma dag, plus att man har lite normalare arbetstider. Då kan man ju alltid ha hunden på dagis eller hos dagmatte!
Mitt tips till dig är att kolla runt efter mindre flygbolag som flyger inrikes eller inom Skandinavien och checka med dem vad de har för arbetstider. Att vara flexibel är dock även det en merit så visa att du är villig att göra vad som krävs för att få jobbet. Allt löser sig tillslut! 🙂