Kommer ni ihåg att jag berättade om en ny tv-serie som skulle börja sändas i USA och handlade om flygvärdinnans glamourösa liv på 60-talet?
Nu kommer serien till Sverige!

Pan Am

Den 16 oktober har “Pan Am” Sverigepremiär på TV3 och jag tycker ni som är intresserade av flygvärdinneyrket ska sitta bänkade för detta är en intressant inblick i flygvärdinnelivet, dock i en annan tid. Jag har redan sett första avsnittet och jag gillade det, även om jag såg en del “floppar” och vet hur det fungerar i verkligheten. Självklart var det lite skillnad då, framförallt när det gällde rekryteringskraven. Det var endast singelkvinnor som var flygvärdinnor och man skulle ha en collegeutbildning.

Det har varit mycket skriverier om att tv-serien visar sexism och att kvinnorna skulle servera männen, men det handlade faktiskt mer om att flygvärdinnor var självständiga kvinnor som fick leva ett glamouröst liv (mycket mer glamouröst än vad det är idag). Självklart kan man dock tycka att det var diskriminerande krav för att bli flygvärdinna (framförallt på 50-talet).

Hursomhelst så tycker jag att ni ska se Pan Am söndagen den 16 oktober klockan 21:00 på TV3.