Jag vaknade vid 08:30 och insåg att jag förmodligen skulle klara mig på min hemmastandby (eftersom jag ska checka in kl 05:00 imorgonbitti). Jag sov en timme till och har sedan fixat med en massa viktiga saker och storstädat. Lagom tills jag var klar hörde Jennie av sig och undrade om jag ville hänga med till gymmet och sen hjälpa henne att plugga till hennes prov i emergency equipment imorgon. Det är ju bra att själv återuppfriska minnet lite och jag bangar aldrig för ett styrkepass!

Efter ett rygg/biceps/mag-pass sitter vi nu hemma hos henne och läser om brandsläckare, nödutgångar och annat skoj.

Det är många som frågar om jobb hos Norwegian och varje sommar söker vi sommarfåglar. Det är tyvärr försent att söka nu för denna sommar. Och eftersom några har missförstått det (med tanke på många mail jag får) så kan inte jag varken anställa flygvärdinnor för Norwegians räkning eller tipsa om folk jag aldrig träffat till anställning. Jag är bara själv en anställd. 🙂

Att jobba som sommarfågel är ett utmärkt sätt att testa på livet som flygvärdinna om man inte vet om det hade passat en. Att jobba en säsong, som vissa flygbolag anställer, är också ett bra sätt att testa t.ex. att flyga charter, vilket vi inte gör särskilt mycket från Norwegians Köpenhamnsbas. Det är ju skillnad på longhaul, shorthaul, reguljärt och charter… Men gillar man att träffa nya kollegor nästan dagligen, ha ett socialt jobb med viktigt ansvar och samtidigt kunna tänka sig att jobba annorlunda tider, ibland väldigt långa dagar och vara borta hemifrån är flygbranschen ett spännande alternativ!