The Air Strip

Jag tycker det är jättekul att ni ställer frågor så fortsätt med det!
Många av de frågor som ställs har jag redan skrivit om tidigare så ett tips är att kolla mappen “Att bli flygvärdinna” så kanske ni finner svaret (i högerfältet). Eller så kan man söka på ord som t.ex. lön, utbildning, krav, etc. Hittar ni inte det ni söker så är det bara att fråga! Och kom ihåg att det finns inga dumma frågor.

Har ni sett The Air Strip? Visst låter det porrigt, men airstrip är faktiskt ett annat namn på en mycket liten flygplats som endast har en runway (landningsbana) och kanske lite tankningsmöjligheter, oftast mitt ute i ingenstans. Dock använde flygbolaget Braniff International ordet för att göra en lite provokativ reklam för deras nya uniform designad av Emilio Pucci på 60-talet.
Idag hade nog reklamen inte ansetts som porrig då flygvärdinnan i reklamen har rätt mycket kläder på sig (mätt med 2000-talets mått), men den anses nog ändå som ganska sexistisk. Ordet hostess användes istället för flight attendant eller cabin crew för att det skulle locka den manliga publiken.

Vad tycker ni själva? Titta och bedöm: