Flygplanshotell

Nu är jag hemma igen. Jag blev såklart kallad på min standby igår (trots min känsla att jag skulle klara mig) och fick en trevlig liten slinga med övernattning. Nu är jag dock ledig!

Jag hade fått en fråga angående standby och om det ingår i en vanlig arbetsperiod. Ja, det gör det och räknas in i månadslönen, så vi får alltså inte något extra betalt för detta om vi inte blir utkallade. HÄR kan ni läsa mer om hur standby fungerar.

Ska ni ha någon semester i sommar? Jag brukar inte ta så mycket semester under sommartid då vi ändå är lediga rätt mycket tack vare våra arbetsnycklar och sommaren i Sverige är värd att stanna hemma för (oftast i alla fall). Jag brukar spara min semester till hösten och vintern då man behöver komma iväg till solen. Men så har jag ju även lite stopp på härliga exotiska platser så det blir ju gratissemester!

Om ni vill uppleva något annorluna rent hotellmässigt ska ni besöka flygplatsen Teuge 15 mil utanför Amsterdam där det  Sovjetbyggda planet av typen Ilyushin 18 har lämnat sin tjänst i luften för att bli ombygg till lyxig hotellsvit.

flygplan
Källa